NASTOLAN MIESKUORO TÄNÄÄN

Nastolan Mieskuoro ry toimii rekisteröitynä yhdistyksenä, jonka sääntöjenmukaisena tarkoituksena on mieskuorolaulun kohottaminen paikkakunnalla. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä kuka tahansa henkilö, jonka johtokunta hyväksyy. Yhdistyksen asioita hoitaa johtokunta. Johtokuntaan kuuluvat: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, viisi varsinaista jäsentä, sekä kaksi varajäsentä (isännät). Kuoro toimii musiikillisesti Wellamo-opiston opintopiirinä. Juha Korkeamäki on ollut laulunjohtajana  vuodesta 1995 lähtien. Harjoituksiin kokoonnutaan viikoittain keskiviikkoiltaisin n. 15 miehen voimin. Merkittävä osa laulunopetusta on laululihaksia rentouttava voimistelu ja äänenavaus, sekä sointujen rakentamisharjoitus jokaisen harjoituksen aluksi. Ohjelmistoja harjoitellaan stemmaharjoituksissa äänittäin kunkin äänen oman harjoittajan kanssa ja yhteenvedot laulunjohtajan johdolla. Konsertti- tai esiintymistilaisuuden lähestyessä keskitytään koko kuoron sointiin ja esityksen harjoitukseen. Konsertit ovat viime vuosina rakentuneet erilaisten teemojen ympärille, mainittakoon näistä seuraavat:

Valitut teemat antavat konserteille tietynlaista kiinteyttä ja väriä, sekä vaativat laulajilta muunlaistakin kuin perinteistä vakavaa mieskuorotulkintaa. Yleisölle syntyy uusia elämyksiä ja käsityksiä mieskuorolaulun ulottuvaisuuksista.

LAULAJAT JA KUORON TOIMIHENKILÖT

Laulunjohtaja: Korkeamäki Juha